Scholingsaanbod

Advies en scholing over slaap en slaapstoornissen bij kinderen

werkwijze

Sigrid Pillen geeft scholingen voor individuele professionals en teams op haar eigen, interactieve en enthousiasmerende manier. Met 10 jaar ervaring in de kinderslaapexpertisezorg heeft zij een uitgebreide kennis op het gebied van slaapstoornissen, zowel bij gezonde kinderen als bij kinderen met andere onderliggende aandoeningen. Ze geeft al jaren scholingen op dit gebied aan professionals, die door de vaak praktische insteek aansluitend bij de dagelijkse praktijk erg worden gewaardeerd.

Onderstaande voorbeelden zijn een greep uit de mogelijkheden qua scholing, maar Sigrid treedt graag met u in contact om de scholing qua inhoud en vorm op de behoeftes van uw team af te stemmen.

Presentaties & incompany trainingen

Presentatie, masterclass of workshop

‘Slaap en slaap problemen bij kinderen’.

 • Voor wie:
  Voor professionals, instellingen, bedrijven, ouderverenigingen en scholen
 • Inhoud:
  Afhankelijk van uw wensen
 • Werkwijze:
  Waar mogelijk interactief en praktisch. Afhankelijk van uw voorkeur digitaal of op locatie.

Incompany training

‘Behandeling van slaapproblemen bij kinderen’.

 • Voor wie:
  Voor professionals in ziekenhuizen, revalidatiecentra, GGZ
 • Inhoud:
  Training van het (multidisciplinaire) team om slaapzorg vorm te geven en te integreren in uw behandeling van patiënten.
 • Werkwijze:
  Intensiteit en duur van de training afgestemd op uw wensen: variërend van een globale verkenning middels een webinar, tot een intensieve 1 of 2 daagse cursus gevolgd door casuistiekbesprekingen. Indien gewenst met de mogelijkheid voor tussentijds contact voor advies over de behandeling van patiënten.

Incompany training

‘Behandeling van slaapproblemen bij kinderen of volwassenen met een verstandelijke beperking’. 

 • Voor wie:
  Voor professionals van instellingen voor verstandelijk gehandicapten.
 • Inhoud:
  Training van het (multidisciplinaire) team om slaapzorg vorm te geven en te integreren in de huidige behandeling en begeleiding van cliënten.
 • Werkwijze:
  Intensiteit en duur van de training afgestemd met op uw wensen: variërend van een globale verkenning middels een webinar, tot een intensieve 1 of 2 daagse cursus gevolgd door casuïstiekbesprekingen. Indien gewenst met de mogelijkheid voor tussentijds contact voor advies over de behandeling van patiënten.

Incompany training

‘Polysomnografie (PSG) bij kinderen’.

 • Voor wie:
  KNF-laboranten, neurologen, en longartsen die al ervaring hebben met PSG bij volwassenen en die het aanbod op hun afdeling willen uitbreiden met kinderPSG
 • Inhoud:
  Training van kennis en vaardigheden op het gebied van indicatie, scoren en interpretatie van kinderPSG onderzoek, gebruikmakend van de AASM criteria en vele praktijkvoorbeelden.
 • Werkwijze:
  2-daagse interactieve en praktische training door kindersomnoloog en KNF-laboranten, indien gewenst gevolgd door 2 casuïstiekbesprekingen. 

Supervisie, consultancy en individuele scholing

 • Voor wie: kinderartsen, (kinder-)neurologen, (kinder-)psychiaters, AVG
 • Inhoud: afhankelijk van uw wensen, mogelijkheid tot casuïstiek besprekingen, bijwonen van multidisciplinaire overleggen en KNF-besprekingen op het gebied van slaapproblemen bij kinderen of patiënten met een verstandelijke beperking
 • Werkwijze: afgestemd op uw wensen, op locatie of digitaal

Prijzen scholingen

Losse presentatie of webinar: €650,- (avond €950,-)
Dagdeel scholing: €1425,-
Hele dag scholing: €2350,-
2-daagse scholing: €3950,-

Deelname aan casuïstiek besprekingen en MDOs: €197,- per uur

* Deze prijzen zijn een indicatie. Bij scholing of supervisie op locatie zullen tevens reiskosten in rekening worden gebracht. Voor maatwerk kunnen andere tarieven gelden.

Kinderslaapexpert BV is een CRKBO erkende onderwijsinstelling, de scholingen zijn derhalve vrijgesteld van BTW. 

Reacties n.a.v eerdere scholing 

Jouw nascholing van vorige week vond ik echt super! Zoveel handvaten meegekregen die ik binnen een week al bij 5 kinderen heb kunnen toepassen.

- Lindsay Silva -

Kinderarts, Rotterdam, juni 2022

Ik heb zelden een cursus gehad die zo functioneel direct inzetbaar is in de praktijk. Mijn hartelijke dank daarvoor.

- Anne Veel - De Vries -

Kinderfysiotherapeut / SI-therapeut , Buro de Beweging Alkmaar, april 2022.

Gisteren hadden we onderwijs van jou over slaapproblematiek. Nogmaals dank, het was erg leerzaam. Het lot wilde dat ik vandaag al de kans kreeg om het geleerde in de praktijk te brengen!

- Thijs Beerthuizen -

AIOS jeugdgezondsheidszorg, Alphen aan de Rijn, juli 2021

Complimenten voor de duidelijke, gestructureerde scholing en het enthousiasme dat je hebt aangewakkerd. Iedereen is erg enthousiast! 

- Mirjam Jeurissen -

ergotherapeut revalidatiecentrum Rijndam, mei 2021

De passie en het enthousiasme waarmee Sigrid slaapproblemen bespreekt werkt aanstekelijk op de collega’s binnen de kinderrevalidatie. Dankzij de samenwerking met Sigrid hebben we nu een goed functionerend slaapteam binnen De Hoogstraat en zijn we in staat veel kinderen en hun ouders beter te laten slapen. Een thema dat eerder nooit aandacht kreeg binnen de kinderrevalidatie, is nu niet meer weg te denken uit het behandelaanbod.

- Dr. Olaf Verschuren -

senior onderzoeker fysieke gezondheid, Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht, april 2021.

Contact opnemen

Ontvang je graag meer informatie, wil je een training, presentatie of workshop boeken, vul onderstaand contact formulier in en ik neem spoedig contact op om de mogelijkheden te bespreken.